Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-05@09:30:27 GMT

چرا تخم پرندگان رنگی است؟

تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۱۴۳۶۳۷۷

با وجود انقراض دایناسورها، برخی از گونه‌های آنها به حیات خود ادامه داده‌اند و اکنون در دنیای امروزی دردنیا زندگی می‌کنند. ناطقان: کارشناسان در جدیدترین پژوهش‌های خود دریافتند وجود  تخم‌های رنگی پرندگان  به این دلیل است که آن‌ها از نوادگان دایناسور‌ها هستند که در عصر مدرن هنوز به زندگی خود ادامه می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




مطالعه دیرینه شناسان نشان داده است، یکی دایناسور‌های دوره کرتاسه به نام (oviraptors) تخم مرغ‌هایی به رنگ‌های سبز می‌گذاشته است که شباهت فوق العاده‌ای به تخم مرغ‌های امروزی دارد.

دانشمندان بر این باورند که تخم پرندگان نشان دهنده ژن‌هایی است که از اجداد باستانی دایناسور خود به ارث برده اند و در نتیجه سیر تکامل به شکل امروزی درآمده است.

این پژوهش به وسیله دانشمندان دیرینه شناسی موزه تاریح طبیعی آمریکا انجام شده است و آن‌ها به بررسی تخم مرغ‌های باستانی و فسیل دایناسور‌های پرنده و مقایسه آن‌ها با تخم مرغ پرنده‌های امروزی پرداخته اند.


تیم پژوهشی به بررسی ۱۹ پوست تخم دایناسور‌های تخم گذار آرکوزوآرز (Archosaurs) شامل کروکودیل‌ها و دایناسور‌ها پرداخته اند که هردو گونه جانوری اکنون منقرض شده‌اند.

آن‌ها به جای نمونه برداری از قطعه‌های باقیمانده تخم آن‌ها با استفاده از طیف سنجی نمونه را با پرتو نورلیزر برش داده اند و طول موج نورانی آن‌ها را شناسایی کرده اند که در نهایت رنگ مولکول تخم مرغ را نشان می‌دهد.

محققان در ادامه پژوهش‌های خود دریافتند از جمله علت‌هایی که دایناسور‌های تخم گذار، تخم‌های رنگی می‌گذاشتند نوع خاص تولید مثل درآن‌ها بوده است که تخم‌های خود را درلانه‌هایی باز می‌گذاشتند و برای جلوگیری از مخلوط شدن با تخم سایر گونه‌های جانوری و شناسایی جوجه‌های هر دایناسور، رنگ تخم هر دایناسور متفاوت با گونه دیگر بود.


برخی نظریه‌های دیگر درباره علت رنگ متفاوت تخم دایناسور‌ها نیز وجود دارد که شامل ایجاد استتار برای جلوگیری از خورده شدن تخم و جوجه‌ها به وسیله سایرگونه‌های جانوری، تنظیم دمای تخم مرغ و مواردی از این دست است.

محققان در ادامه پژوهش‌های خود در نظر دارند به بررسی اینکه تخم دایناسور‌های باستانی به چه رنگی بوده است و چه عامل‌هایی افزون بر رنگ لانه آن‌ها سبب ایجاد رنگ متفاوت درتخم مرغ می‌شده است بپردازند.

نتیجه‌های این بررسی در مجله طبیعت (Nature) منتشرشده است. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: تخم پرندگان ، دایناسور ، دیرینه شناسی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: تخم پرندگان دایناسور دیرینه شناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۳۶۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی

تورج صادقی گفت : صدها قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی بومی و مهاجر در تالاب بین‌المللی انزلی آشیانه سازی و تخم گذاری کردند.

وی اضافه کرد: برخی از پرندگان آبزی مانند پرستوهای دریایی تیره و کشیم بزرگ در غرب تالاب انزلی که از امنیت بیشتری برخوردار است، آشیانه سازی و تخم گذاری کردند و طی روزهای آتی به همراه جوجه‌های خود از لانه خارج می‌شوند.

صادقی افزود : وضعیت مطلوب زیستگاهی، امنیت حاکم و تغذیه مناسب در تالاب‌ بین المللی انزلی سبب جوجه‌آوری بسیاری از پرندگان آبزی و کنارآبزی دراین تالاب بین المللی شده است. وی از مردم و گردشگران خواست در این فصل که پرندگان مشغول لانه‌سازی و تخم‌گذاری هستند از ترددهای غیرضروری در نزدیکی کلونی های این پرندگان خودداری کنند و در صورت مشاهده افراد متخلف مراتب را به ماموران یگان حفاظت این اداره اطلاع دهند.
کشیم بزرگ (نام علمی:  Podiceps major)  نام یک گونه از تیره کشیم است. این پرنده بودن در آب را به هر جای دیگر ترجیح می‌دهد و لانه خود را روی آب می‌سازد و هنگام فرار، به جای پرواز کردن، به زیر آب شیرجه می‌رود! کشیم بزرگ گیس‌پرهایی دارد که به سبب آن، گاه مرغابی شانه‌به‌سر نامیده می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • خراسان شمالی میزبان پرندگان مهاجر عبوری است
  • تم تولد پسرانه چیست؟
  • کشف ردپای یک دایناسور ماموت در چین | یک شکارچی غول‌پیکر!
  • (ویدئو) مسعود فروتن؛ اولین کار رنگیِ تلویزیون را من کارگردانی کردم
  • تخم‌گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین‌المللی انزلی + فیلم
  • واکنش سپاهان به حواشی پیرمرد حاشیه‌ ساز؛ گویا رگ غیرت شما فقط در برخی موارد بیرون می‌زند!
  • واکنش باشگاه سپاهان به حواشی مرد حاشیه‌ساز
  • آشیانه سازی و تخم گذاری پرنده کشیم بزرگ در تالاب بین المللی انزلی
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • پیشگیری از آنفولانزای فوق حاد پرندگان با تزریق واکسن ایران‌ساخت